Via Lactea de Dzelzain

Kutsumanimi: Viva Rotu: Andalusianhevonen
Sukupuoli: Tamma Väri: Ruunikonkimo
Säkä: 154cm Ikä: 0 v (s.  10.08.2021) oma
Rekisterinumero: VH22-033-0001, #PKK4532Osaaminen:
Omistaja:Anne (VRL-06858) Henry Sääri Kasvattaja: Zen
Kotitalli: Meriitit:
Päiväkirja: >> Linkki

Luonne

Suku

i. Sumun Donatello
mkm, 155cm
VIP MVA Fn, KTK-III
ii. Don Ramón
km, 156cm
PP-MVA, PKK-V
iii. Roberto XVI - evm
iie. Rosario de Montana - evm
ie. Bella Donna
km, 165cm
PP-MVA, PKK-V
iei. Ei tiedossa
iee. Ei tiedossa
e. Luna I
rnvkko, 156cm
PKK-V PP-MVA Fn, KTK-III, Maestro Steed
ei.  Baroque Alviano
mkm, 158 cm
eii. Quendan - evm
eie. Liasanya - evm
ee. Galaxia IV
rnvkkokm, 164cm
PP-MVA Fn, KTK-II, YLA2, KRJ-III
eei. Universo - evm
eee. Doncella Tibio - evm

Sukuselvitys

ii. Don Ramón oli kuvankaunis ori, joka kilpaili Inter - ja GP-tasolla. Herra oli utelias ja herkkä ympäristön vaikutuksille, mutta todella suorituskykyinen, kun sille päälle sattui. Sen kokoamiskyky ja herkkyys olivat aivan omaa luokkaansa ja siitä johtuan kisatulokset myös osin olivat epätasaisia. Ramone eli loppuvuotensa Suomessa Järnbyssä ihastuttaen puoliveristen keskellä.
© Anne

iii. Roberto XVI on 150cm korkuinen ori joka teki kilparatsun uraansa pääsääntöisesti kouluradoilla, mutta kävi väläyttelemässä kykyjään myös esteratsuna. Ori oli rauhallinen luonteeltaan ja se onkin periyttänyt tätä ominaiusuutta myös jälkeläisilleen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, joten se sopi myös vähän tulisemmille tammoille jos varsasta haluttiin vähän tasaisempi luontoinen. Roberto XVI kilpaili Vaikea B tasolla koulussa ja esteillä 110cm radoilla. Siitoksessa se kerkesi vaikuttaa kuuden ikäluokan verran, joista vanhin ikäluokka on nyt 11-vuotiaita. Tästä joukosta on syntynyt jo monta vaikuttavaa siitosoria ja huippuperiyttäjätammaa, joten Roberto XVIn menetys pahalle ähkylle 16-vuotiaana oli andalusialaisjalostuksen kannalta shokki. Onneksi sen pojat ja tyttäret ovat kuitenkin jatkaneet isänsä jalajäljissä tehden hyviä suorituksia niin kisaradoilla kuin siitoksessakin.

iie. Domindo de Ramos oli hieman tuntemattomampi kuin poikansa Roberto XVI, sillä se ei urallaan kerennyt paljon kilpailla vaikean hankosidevamman vuoksi, joka uusi ja uusi joka kerran, kun orin kanssa yritettiin takaisin radoille. Kuitenkin tämä 156cm komea ori oli niin kyvykkään oloinen ja hienosta suvusta, että sitä tarjottiin siitokseen. Eikä ori siinä mikään floppi ollutkaan, vaikkei siitä kerennyt jäädäkkään Roberto XVIn lisäksi kuin seitsemän muuta jälkeläistä; 4 tammaa ja 3 oria. Tammat ovat tehneet kaikki loistavan uran kilparadoilla, niin esteissä kuin koulussa, sekä osa valjakkoajossakin. Kaikki kolme oria ovat omalta osaltaan vaikuttaneet myös jo siitoksessa, parhaimpana näistä jo edellä mainittu Roberto XVI. Domino de Ramos itse oli koulutustasoltaan Vaikea B ja esteitä se hyppäsi 130cm.
© reibili

ie. Bella Donna on kaunis taikahevonen, jolla on arvoituksen kehä ympärillään. Yhden ihmisen tamma ja rauhallinen ratsu. Bellalla harrastetaan monipuolisesti, helposta koulusta esteisiin ja westerniin sekä valjakkoakin on kokeiltu. Enimmäkseen Bella on toiminut siitostammana saaden kuusi kaunista jälkeläistä. Valitettavasti Bellan vanhemmista ei ole jäänyt historiankirjoihin tarkempaa tietoa.
© Anne

ei. Nescubrir KIT vaikuttaa Baroque Alvianossa. Kimo, 158 cm korkea ori on yleensä tapahtumien keskipisteenä ärhäkällä ja tappuraisella luonteellaan. Se kisaa modernissa kouluratsastuksessa Int I-tasolla ja on loistanut yllättäen myös valjakkoajon vaikealla tasolla.

eii. Quendan on nyt jo edesmennyt kimo ori, joka kisasi aikanaan modernin kouluratsastuksen Int I-tasolla. 159 cm korkeuteen Quendan tuntui saavan lisäsenttejä korskealla ja tulisella luonteellaan, joka teki hevosesta sekä näyttävän että myös vaikean käsitellä. Quendan on kantakirjattu II-palkinnolla, ja se jätti yhteensä 27 varsaa ennen kuin 14-vuotiaana lopetettiin suolenkiertymän vuoksi.

eie. Liasanya ei ole mikään suuri hevonen, vain 154 cm korkea. Kimolla on hieman kolho pää eikä se ole mikään erityisen näyttävä rotunsa edustaja, mutta rohkea ja yritteliäs tamma korjaa puutteensa ratsastettavuudellaan. Se on kotitallinsa konkari, joka opettaa ratsatajia aloittelijoista edistyneisiin ja tottunein ottein vie arimmatkin kisaajat ratojen läpi. Liasanyalla on Nescubririn lisäksi kaksi varsaa, tammoja kumpainenkin.

ee. Galaxia IV on yksi Zenin PRE- ja SPN-kasvatuksen kantatammoista. Hitaasti kimoutuva 164 cm korkea kaunotar oli linnan emännän, Vitaliyan, silmäterä, eikä suotta: loistavan sielun lisäksi myös näyttelytuomarit sitä kiittivät erinäisin arvonimin ja kantakirjan kakkospalkinnolla, puhumattakaan YLA- ja KRJ-tuloksistaan. Hyväluontoinen Galaxia eli "Gaia" ehti jättämään yhteensä viisi varsaa ennen kuin jouduttiin lordoosin erittäin pahasti painaman selän vuoksi nukkumaan ikiuneen päälle 20-vuotiaana.

eei. Universo on suurikokoinen ja komea kouluhevonen espanjalaisella, tulisella tempperamentilla varustettuna. Papurikkokuvioinen kimo onkin ollut varsin hyvä periyttämään mahtipontisten liikkeidensä lisäksi myöskin luonnettaan. Universo on kisannut vaativa A-luokissa, mutta kotiharjoituksissa siltä on sujunut jo Intermediatenkin liikkeet.

eee. Doncella Tibio on väriltään syvä ja kaunis ruunivoikko, rakenteeltaankin se kiinnittää huomiota syvien ja kaarevien linjojensa ansiosta: kyömy pää vain lisää tamman aristokraattisuutta. Doncella ei ole kisannut pikkukisoja suuremmissa tapahtumissa, mutta harrasteratsun ominaisuudet sillä on kohdallaan varsinkin hyvän luonteen ansiosta.
© Pölhö

© Anne, Pölhö, reibili

Kilpailut




Ominaisuuspisteet - tämä hevonen kilpailee porrastetuissa

nopeus
0
kestävyys
0
hyppykapasiteetti
0
rohkeus
0
kuuliaisuus ja luonne
684.52
tahti ja irtonaisuus
649.85
tarkkuus ja ketteryys
0
askellajien näyttävyys
0
itsevarmuus
0
energisyys
0
KERJ
0 / -1
WRJ
2 / -1
MEJ
0 / -1
ERJ
2 / -1
KRJ
3 / 9
VVJ
2 / -1
ARJ
2 / -1